I flere måneder har Skydda, Unifractal, Betonmast og Gjensidige jobbet sammen for å utvikle et digitalt verktøy med mål om å redusere personskader og arbeidsrelatert sykefravær.
Den digitale løsningen brukes som et oppslagsverk, rett fra mobilen, for å lære mer om ulike risikoområder, standarder og utstyr. Ved hjelp av korte, informative videoer vil appen øke kunnskapen og bevisstheten om hvordan du jobber trygt.
Skydda har bidratt med å levere HMS-innholdet, i samarbeid med HMS-ledere i Betonmast.
HMS-RÅDGIVER: Ole Skredderberget i Skydda.
– Skydda er med som kompetansegiver i og rundt personlig verneutstyr. Målgruppen her er først og fremst sluttbrukerne, men også HMS-personell som enkelt kan finne informasjon og kunnskap vedrørende verneutstyr, sier Ole Skredderberget i Skydda.
Informasjonen er tilgjengelig på engelsk, norsk og polsk, og med enkel tilgang via mobilen kan dette gi en betydelig forbedring i hverdagen for arbeidere i bygg- og anleggsbransjen.
Skredderberget i Skydda forklarer at ambisjonene til HMS-selskapet er å bidra til økt kompetanse ute hos brukerne, som igjen skal føre til en sikrere og tryggere arbeidsdag.
– Skydda har nullvisjon for arbeidsskader på arbeidsplassen. Derfor er det viktig at vi bidrar med å tilgjengeliggjøre kunnskap og kompetanse om personlig verneutstyr. Alle tjener på riktig sikkerhet!
Appen har hittil kun vært tilgjengelig for prosjektets deltakere, men HMS-sjef i Betonmast, Håvard Vibe, håper imidlertid at verktøyet i fremtiden kan bli tilgjengelig for hele bransjen.
Bilde: Anette Kristin Bø Andreassen i Unifractal og HMS-sjef i Betonmast Håvard Vibe spiller inn film til bruk i appen.
– Vi er veldig glade og takknemlige for at IA-programmet “Bygg og anlegg” har gitt oss økonomisk støtte til dette spennende prosjektet, som vi ønsker at hele bransjen etter hvert kan få nytte av, sier han.
HMS-sjefen forklarer at appen vil bidra til at ansatte kan gjøre riktige valg, noe som vil bidra til færre skader.
Ifølge Vibe er for eksempel merking av hansker som mange opplever som veldig forvirrende, noe som resulterer i at man bare plukker med seg en hanske uten rett kuttmotstand.
– Vi ser at digitale verktøy er avgjørende for å redusere skader i vår bransje. Med appen kan håndverkere scanne en hanske og få en enkel veiledning om dens egenskaper og riktig bruk, understreker Vibe.
Anette Kristin Bø Andreassen, COO i Unifractal, påpeker at selv om det finnes mye tilgjengelig informasjon, blir den ofte oversett eller misforstått. Med et stort utvalg av verneutstyr kan det være krevende for arbeiderne å finne det som passer best til oppgaven som skal utføres.
Bilde: Anette Kristin Bø Andreassen i Unifractal tester appen sammen med HMS- og prosjektledere i Betonmast Innlandet.
– Målet er at appen skal være et effektivt virkemiddel for kompetanseheving innen flere områder ved å tilgjengeliggjøre og formidle informasjon på en enkel måte, uten språkbarrierer eller utfordringer knyttet til lese- og skriveferdigheter, utdyper Bø Andreassen.
Bilde: Appen gjør det mulig å scanne produkter på arbeidsplassen for å lese eller se videoer med instruksjoner på riktig bruk.
– Vi håper dette skal fungere som en enkel, digital "hjelpe- knapp" for alle som går seg vill i merking, standarder og utvalg.
Bilde: Skjermbilde av Unifraktal app tilpasset med Betonmast HMS-innhold.
.
Følg oss på sosiale medier: